keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Säästäjän kolikkopula

Kävi niin hassusti tänään, että mietin voiko tämä olla todellista. Yleensä minä huolehdin siitä, että meidän autosta löytyy parkkirahaa. Juuri ennen uimaan lähtöä pyörittelin neljää euroa käsissäni ja mietin mihin kolikkopankkiin rahat laittaisin. Kolmelle lapselle ei 2€ ja 2x1€ saa tasan jaettua. Omaan kolikkopankkiin en nyt tällä kertaa halunnut laittaa ja päädyin laittamaan ne hätävara rahapussiin, jossa välillä on paljonkin rahaa, mutta nyt oli typötyhjä. No siellä ne kolikot oli kun olisin tarvinnut niitä uimahallin parkkipaikalla. Parkki maksaa 40 senttiä tunti ja olisin tarvinnut 80 senttiä. Katsoin läpi koko auton, jos jostain löytäisin euron, mutta ei! Kirjoitin pienen lapun lappuliisalle että olen vaihtamassa kolikoita uimahallin kassalla. Se ei onnistunut, kortilla en saanut tehtyä yhtään euroa. Uimaan pääsen työn puolesta ilmaiseksi 2 kertaa kuussa, joten rahaa en ottanut mukaan. Pankkikortti oli mukana. Minun piti ajaa vielä reilusti takaisin päin hakemaan kaupan otto automaatilta rahaa ja ostaa ministi maksava lakupötkö, että saisin parkkirahaa. Ja vasta sitten pääsin uimahalliin uimaan. On se kumma, kun kotona on monet rahapussit ja kolikkopankit eikä rahaa löydy sitten kun sitä tartteis.

Uin tunnin yhtä putkeen pitämättä taukoja. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi matkaa uinut. Jalat tärisi, kun altaasta nousin ja menin suihkuun. Kivaa oli uida ja uinnin jälkeen tein vielä puolen tunnin joogan. Ja illalla 7min treenin ennen saunaa. Treenaamisessa yritän käyttää kaikkia mahdollista aktiviteetteja, joka vie minua pois sohvalta. Ja plussaa on jos tekeminen on mukavaa ja mahdollisimman halpaa. Tähän liittyen suunnitteilla on parin tunnin vaellus islanninhevosilla kuukauden sisällä. Ratsastaminen itsessään säännöllisesti on kallista, joten kun käy silloin tällöin vaelluksella saa ratsastaa enemmän ja saa nauttia ihanasta Suomen luonnosta.

Sijoitusrintamalla kaikki kolme näyttää olevan miinuksella. Ei hätää, katsotaan tilannetta vuoden päästä. Koneen ja Marimekon uskon nousevan ja Ixonoksen toivon kääntyvän nousuun puolen vuoden sisään. Niitä seurailen ja sopivan sauman tullen uusia ostellen. Huhtikuussa on tiedossa isompi palkka ja kun malttaisin olla ostamatta nyt osakkeita niin ostaisin isommalla summalla syksyllä. Paitsi, jos hinnat on niissä lukemissa millä olen päättänyt tiettyjä osakkeita ostaa.

Sijoitusasuntoja katselen aktiivisesti netistä ja sanomalehdistä. Jostain syystä on sellainen kutina, että muutaman vuoden sisällä asuntojen hinnat laskevat. Tai laskee ainakin niiden yksiöiden hinnat mitkä ei ole menneet kaupaksi. Onko niissä sitten jotain vikaa vai hinta liian paljon? Seuraava askel olisi lähteä jalkautumaan näyttöihin ja tekemään omia arvioita asunnoista. Se että oma pankki ei antanut lainaa sijoitusasuntoon ei estä kysymästä muista pankeista. Todennäköisesti juuri siitä toisesta pankista saisi suht helposti lainaa näillä perusteilla. Pankit ovat Osuuspankki ja Nordea. Siitä saa jokainen miettiä kummastahan saattaisi lainaa saada. Ja pankkejahan riittää paljon muitakin mistä kysyä. Keskityn nyt kuitenkin katselemaan sopivaa ensimmäistä sijoitusasuntoa ja säästän samalla käsirahaa.

Ihania aurinkoisia "kevät" päiviä toivottelen kaikille!
Terveisin EevisB

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Laihduttaminen

Minulla on tavoite laihduttaa kesään mennessä -1kg kuussa. Toukokuun lopussa painoni pitäisi olla -5kg eli 60kg. Laihduttaminen alkoi tammikuun alussa ja tällä hetkellä mennään hyvällä vauhdilla eteenpäin. Aamun paino oli 62,5kg. Ja suunnitelman mukaan painon pitäisi olla helmikuun lopussa 63kg. :D Jee!

Paino on tippunut lähinnä vähentämällä syömistä. Liikkumista olen alkanut lisätä vasta tällä viikolla. Nyt laitan tehovaihteen päälle liikkumisessa. Tein itselleni listan, jonka mukaan liikun huhtikuun alkuun asti. Viikot sisältävät yhden lepopäivän ja muuten joka päivä teen vähintään 30min sekalaista liikkumista. Liikuntaa on kuntopyöräily, kahvakuulailu, fitfarmin kotitreenit, nyrkkeily, 7min treeni(joka on yllättävän tehokas) ja jooga. Nämä kaikki on mahdollista tehdä kotona. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan 1h kävelylenkki, uinti, ratsastus, hiihto ja luistelu. Hyväksyn liikunnaksi myös lasten kanssa mäenlaskun, koska juoksen ylös ja alas mäkeä kantaen pulkkia ja stigoja mäen päälle. Hikistä mutta mukavaa!

Mittoja hoksasin ottaa vasta tänään mittanauhalla. Mittasin käsivarren hauiksen kohdalta, reiden ympäryksen, vartalon-, lantion- ja rinnanympäryksen. Aika monta senttiä on vara laihduttaa. Mukava seurata ajan mittaan kun sentit häviävät. Jos oikein innostun laihduttamaan voisin nipistää vielä -2kg elokuuhun mennessä. Sitten olisin siinä painossa mikä oli lähtöpaino ensimmäisessä raskaudessa seitsemän vuotta sitten.

Katsotaan mihin rahkeet riittää! ;)




perjantai 21. helmikuuta 2014

Helmikuun ostoksia

Olin malttamaton enkä malttanut odottaa tämän parempaa aikaa ostaa seuraavaa erää osakkeita. Siispä ostin Marimekkoa lisää 200 eurolla ja Konetta 500 eurolla. Ennestään minulla oli ostettuna Marimekkoa parilla sadalla. Molemmat ovat jakaneet osinkoja aikaisempina vuosina, joten jotain pientä on kai luvassa tänäkin vuonna. Ixonos, jota ostin ensimmäisenä ikinä ja uskon tulevaisuudessa sen nousuun ei ole jakanut osinkoja vuosiin.

Tämän hetkiset osakeostot ostohetkellä:

Ixonos 500 euroa
Marimekko 410 euroa
Kone 500 euroa

Tilanne tällä hetkellä n. 200 euroa miinuksella johtuen Ixonoksen reilulla laskulla heti ostohetken jälkeen. Mutta ei hätää olen ostanut nämä pitkällä tähtäimellä ja rahat, jotka olen sijoittanut ovat ns. ylimääräistä.

Kone oli ostoslistalla, koska se on taloudellisesti hyvällä mallilla ja kasvu näyttäisi jatkuvan. Osinkotuotot ovat kohtalaisia(hyviä) ja se on yksi varmoista kaupoistani tulevaisuutta ajatellen. Hinta oli sitä luokkaa millä olin valmis erän ostamaan. Marimekkoa ostin, koska kannatan suomalaista design tuotetta ja uskon Marimekon tulevaisuuteen kaikesta kopiointikohuista huolimatta. Suomalainen tuote on kestävä ja suunniteltu käytettäväksi. Kuosit ovat kiinnostavia ja tunnettuja.

Seuraavia ehdokkaita ostoslistallani on Orion ja Kesko. Näitä olen ostamassa 500 eurolla. Aikataulu: tämän vuoden aikana. Tavoitteeni on sijoittaa rahoja osakkeisiin muutaman vuoden sisällä n.10 000 euroa. Eli aika alkutaipaleella vielä ollaan. Eri yhtiöitä ajattelin haalia 5-10 kpl ja lisäksi ETF:ää.


Seuraavalla kerralla on luvassa katsaus laihdutusprojektiin...


perjantai 14. helmikuuta 2014

Säästökatsaus

Palkkapäivä! Palkkaa tuli vaivaiset 1350 euroa, mutta tilanteen korjaa loppukuusta tulevat lisät 300 euroa. Lisäksi Kelalta saan osittaisen tuen 80 euroa ja tietysti lapsilisät 360 euroa.
Näin ollen hyvin pärjätään ja hyvin jää vielä säästöön.

Rahaa on mennyt nyt alkuvuodesta muutama satanen lasten vaatteisiin. Mitään ns. ylimääräistä ei ole tullut ostettua. Käteistä sain kaksi tuhatta euroa myymällä moottoripyöräni, jolla en tässä elämäntilanteessa ehdi edes ajaa. Ostan uudestaan, kun pystyy ajamaan enemmän kuin kaksi kertaa kesässä.

Helmikuun tilanne: (huomioitu loppukuusta tulevat rahat)

S-pankki: 1570 euroa
Säästötili: 2240 euroa
Osakkeet: 700 euroa
Rahasto:480 euroa

Kuten nähdään summa on jo kymppiä vaille 5000 euroa!!!! Ja tavoitteeni oli saada 6000euroa säästöön joulukuuhun 2014 mennessä. Tämä näyttää jo liian hyvältä ollakseen totta.

Kuukauden laskuista Net anttilan maksoin kokonaan pois. Ja kerhomaksua 80 euroa ei tule enää ensi kuussa. Ensi kuussa jää 120 euroa enemmän rahaa käyttöön siis säästöön. ;) Ruoka/talousrahaa jäi 100 euroa ylimääräistä viimekuulta, joten voimme todeta, että ostokset Lidlistä kannattaa ja osittain tähän vaikuttaa, kun ei tarvitse enää ostaa vaippoja nuorimmalle lapselle. Olen myös suunnitellut ruokalistaa pariksi viikkoa eteenpäin ja ollaan ostettu niihin tarvittavat ruoka-aineet kerralla niin ei tule heräteostoksia ostettuun. Ruoka/talousrahastoon laitamme 500 euroa aina palkkapäivänä.

Osakekaupoista kirjoitin aikaisemmin, että odotan sopivaa hetkeä ostaa seuraavaa erää. En tiedä mistä olin lukevinani siitä että saisi edullisemmin ostettua osingonjaon jälkeen? En löydä kirjaa, mistä sen luin eli minun on todettava, että olen tässä asiassa vielä hakoteillä. Sen tiedän varmasti että yksi hyvä aika ostaa on ennemmin syksyllä kuin keväällä. "Pörssi raamatussa" oli aiheesta että ostaessa lokakuussa ja myymällä huhtikuussa on paremmat mahdollisuudet saada tuottoa sijoituksille. Riippuen tietysti mitä ostaa.

Jaahas, tässä oli jorinat tältä kerralta...

Hyvää Ystävänpäivää!






maanantai 10. helmikuuta 2014

Mitä mieltä minä olen rahasta, vauraudesta ja työstä. 20 asiaa.

Ennen kuukausi raporttia eli perjantain palkkapäivää päivittelen ajatuksiani raha asioista.

Kirjoitin tämän listan n. pari kuukautta sitten. Vaikka lista on ollut poissa mielestä, huomaan nyt meneväni monessa asiassa siihen suuntaan mitä kirjoitin ylös. Esim. Mietin säästökohteita-> laitan suoraan säästöön rahaa palkkapäivänä ja sijoitan rahojani eri kohteisiin ja yritän säästää monipuolisesti. Myös lisätienestejä olen saanut pienimuotoisesti käsitöillä aikaan. Nautin työstäni ja hyvin harvoin tuntuu tylsältä mennä töihin. Sitä mietin edelleen mikä on riittävästi? Onko riittävästi sitten, kun on taloudellisesti riippumaton. Vai se kun omakotitalo on maksettu ja jää reilummin rahaa käyttöön ja säästöön? Vai onko minulla jo nyt riittävästi rahaa? Nyt on riittävästi rahaa tulla toimeen, aika paljon enemmän jää rahaa kun saa talon maksettua vuonna 2030, siihen mennessä toivon, että minulla olisi jo reilusti enemmän kassavirtaa sijoitusasunnoista-> Eli alkaako vuonna 2030 minun taloudellinen riippumattomuus? Sovitaanko näin että Alkaa! Siltikin kävisin töissä tekemässä keikkaa, koska pidän työstäni! :D

Aivan ihania säästö vinkkejä on tullut blogilistan säästäminen palstoilla, joita olen kokeillut itsellenikin käyttöön. Kiitos ihanaiset kun jaatte vinkkejä.

Tässä minun 20 asiaa rahasta, vauraudesta ja työstä.

1. Rahaa tarvitaan elämiseen
2. Työ on mahdollisuus ansaita rahaa
3. Työ on mukavaa
4. Raha tuo rauhallisen ja hyvän mielen kun sitä on
5. Raha tuo huolta, jos laskuja on enemmän kuin rahaa
6. Haluan rahaa säästöön pahan päivän varalle
7. Haluan elää ja säästää
8. Rahaa menee paljon hukkaan, vaikka olevinaan elää säästeliäästi
9. Rahaa sijoituksiin
10. 10 vuoden säästösuunnitelma
11. Rahaa pitää säästää myös lapsille
12. Taloudellista elämää
13. Nauttia rahasta, kun sitä on sopivasti
14. Palkasta jää yli pakollisten menojen jälkeen
15. Vauraus tuo varmuutta tulevaisuuteen
16. Mikä on riittävästi?
17. Hyvä palkka
18. Tällä hetkellä minulla on kaikkea mitä tarvitsee hyvään elämään
19. Lisätienestejä lisätöillä
20. Mietin säästökohteita

Näillä eväillä uuteen viikkoon!