keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kiireinen kevät

Säästökatsaus piti kirjoittaa jo 31.3 mutta en millään löytynyt aikaa kirjoittamiseen. Nyt on sopiva hetki aikaa hautautua iPadin ääreen ja aloittaa kevät loma blogia päivittämällä. Viimeksi jäi hirvittämään miten paljon jää säästötilille rahaa keväisten hankintojen jälkeen.

Noh, polkupyörä saatiin ostettua edullisesti (80€) Tori.fi kautta. Säästö n. 200€. Kengät lapsille (3paria)löytyi Prismasta ja niihin sai menemään 110€. Ratsastushousut tytölle maksoi 55€ Prismasta ja ihana isoäiti lupasi sponsoroida nämä.

Säästössä tänään

Säästötili 1003€
S-Pankki 1639€
Rahasto 548€
Osakkeet 1400€
Säästämisblogien innoittamana minullakin on 52 viikon säästöprojekti menossa. 105€ kasassa.

Miinuspuolella

Visa 735€ (noussut) :/

Pohdinta: Visaa ajattelin maksaa ensi palkasta pois 210€ ja jos maksan 80€/kk niin Visa on maksettu marraskuussa. Tai sitten maksan sopivan paikan tullen kaikki pois.
Ajattelin pitää koko 2014 vuoden säästövuotena, jolloin yritän päästä turhasta tavarasta eroon ja säästän nekin rahat, jotka ennen on mennyt ihan joutavaan.
Muutoksia joita säästövuosi on tuonut:
-Mietin paremmin ruokalistat pariksi viikoksi eteenpäin
-Olen myynyt kirpparilla turhaksi jääneitä tavaroita ja vaatteita
-Olen lukenut paaaaljon kirjoja säästämisestä ja sijoittamisesta
-Olen jäänyt koukkuun säästämisblogeihin (hyvällä tavalla)
-Ostan laadukkaampia ja kestävämpiä tuotteita
-Ekologisempi elämäntapa
-Ajatusmaailma on muuttunut ( kulutus ei tuo minkäänlaista mielihyvää )
-Laitan heti palkkapäivänä rahaa säästöön
-Säästöt ovat tuoneet mielenrauhaa ts. on kevyt olo





2 kommenttia:

  1. Hei! Päädyin blogiisi muista raha-aiheisista blogeista surffaamalla ja luin kaikki kirjoitukset. Todella hyvältä vaikuttaa! Pidän peukkuja, että onnistut olemaan pelaamatta, riippuvuudet on ikäviä...

    Oletko laskenut mielessäsi uutta säästötavoitetta loppuvuodelle, kun tuo 6000 vaikuttaa tulevan täyteen jo melko pian?

    Kannustan lämpimästi perustamaan yrityksen. Se ei ole isokaan vaiva, jos menet yritysneuvojalle, joka auttaa (minä mm. täytin kaikki paperit yhdessä neuvojan kanssa) eikä välttämättä maksakaan mitään, jos et ilmoittaudu kaupparekisteriin (sinne ei ole kaikissa tilanteissa pakko ilmoittautua). Ei tule isoja lisämaksujakaan, jos tuotto jää alle 8500 vuodessa (vai mikähän se raja oli), koska silloin ei tarvitse ilmoittautua alv-rekisteriin ja lisätä joka hintaan 24%. Ja sivutoimisen ei kai tarvitse maksaa eläkemaksujakaan, en ole varma.

    Käsitöille on nyt kyllä kysyntää. Nettikauppaan ei välttämättä ihmiset löydä helpolla, mutta olen kuullut muilta käsitöitä myyviltä, että Facebookin kirppispalstoilla kannattaa ilmoittaa, ja sitä kautta saa klikkauksia myös omille sivuilleen. Ja niiden nettisivujenkin perustamiseen on ilmaisia ohjelmia, tai sitten voi vaikka vain blogata firmansa nimissä. Villapaidoillehan tulee hintaa, kun ovat isotöisiä, mutta eiköhän niitäkin ostettaisi, jos löydät oikean kohderyhmän. Esim. vauvojen villapaidat -> hormonihuuruiset äidit ostaa ja selviää sitä paitsi vähemmillä langoilla ja vähemmällä työllä / luomulähilangasta tehdyt villapaidat -> rikkaat cityvihreät ostaa. Noin niin kuin esimerkiksi.

    Yksityinen henkilökin saa myydä tuotteita, jos ei tietyt tulorajat pauku. Niin että ehkä voit pistää nettisivut pystyyn jo heti? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :)

    Säästötavoite tosiaan täyttyy jo kesällä, joten uusi tavoite olisi keksittävä. Hyväksi onneksi olen saanut joka kuukausi lisiä enemmän kuin olisin arvannut alkuvuodesta. Lisäksi möin moottoripyöräni, josta sain mukavasti rahaa säästöön. Niinpä tuo 6000 euroa muodostui melko miedoksi tavoitteeksi. Nyt taidan laittaa tavoitteeksi niin ison summan, että siihen pitäisi tehdä "tekemällä" lisätöitä saadakseen tavoitteen täyttymään. Laitan laskimen laulamaan.. ;)

    Kiitos kannustuksesta yrityksen perustamisen suhteen. Olen ajatellut ja pyöritellyt asiaa niin pitkään, että taitaa olla aika varata käynti yritysneuvojalle. Kiitos vinkistä! :) Eniten asiassa pelottaa se, että käsitöiden tekemisestä tulee taakka firman perustamisen jälkeen kun nyt niitä tekee mielellään.

    VastaaPoista