lauantai 23. lokakuuta 2021

Syksyn tilannekatsaus

Viimeksi jäin odottamaan kesälomaa ja se meni äkkiä. Kävimme reissussa Suomen käsivarressa ja siellä oli niin kauniit maisemat että ihan vieläkin lämmittää mieltä. Revontulia ei nähty mutta pientä ruskan merkkiä oli jo ilmassa. Saana tunturilla tahtoisin käydä vielä uudestaan tai seuraavaksi Halti? 

Syysloma...
lähentelee loppuaan. Olemme ottaneet rennosti, katsottu elokuvia, lukeneet kirjoja, lapset pelailleet pleikalla/tietokoneella, tehty yhdessä ruokaa, käytiin mökillä ja Riuttavuorella paistamassa makkaraa siskon ja äidin kanssa. Jos huomenna on hyvä ilma voisi käydä Kolilla.

Mökillä...
on tapahtunut paljon. Metsä on harvennettu ja pihapiiristä poistettu puita. Katto on purettu ja uusi laitettu ulkopuolelle, vielä eristeet ja kattolaudoitus sisäpuolelle niin katto olisi valmis. Katosta löytyi yllätyksiä mm. muurahaisten pesä ja linnunpesiä(iik!). Lattia on purettu ja uusi on tekeillä. Ikkunat ja ovet vaihdetaan keväällä. Sisäpuolen maalauksen pystyisi tekemään kun lattia on valmis. Sisustus jää kevääseen. Myös pihapiirin laitto vaatii aikaa ja armoa. 

Tilanne tällä hetkellä säästöjen suhteen..
Nordnet 27756€ (sisältää arvo-osuustilin, osakesäästötilin, indeksirahasto Suomi ja Ruotsi)
OP 1891€ (sisältää säästötilit ja op-Amerikka rahaston) Siirsin op:sta 600€ Nordnettiin ettei tarvitse joka kuukausi siirrellä.
S-pankki 770€
52 viikon säästö 1180€
kolikot+setelit 855€
=32452€

Tavoitteet ensi vuodelle on jo mietinnässä. Joko löysemmin 5000€ tai tiukemmalla budjetilla 10000€. 
5000€ tavoite tulisi helposti eikä siihen tarvitsisi nähdä hirveästi vaivaa. Joka kuukausi menee tällä hetkellä säännöllisesti säästöön 280€ eli vuodessa 3360€ tähän osingot ja s-kaupan palautus noin 500€ ja lomaraha 1000€ =4860€. Eli 140 euroa lisättävä jossain kuussa säästöön niin 5000€ olisi täynnä.

10000€ tulisi täyteen kun joka kuukausi laittaa sivuun 833,33€. Jos aikoisin saada tämän täyteen minun tulisi edellisen laskelman (5000€) lisäksi laittaa sivuun joka kuukausi 416€. Toisaalta en tiedä haluanko näin tiukkaa budjettia tehdä koska vanhin lapsista on ehkä muuttamassa toiselle paikkakunnalle lukioon ensi syksynä ja haluaisin olla apuna ja tukena myös rahallisesti. Tai sitten aloitan tällä 10000€ haasteella ja löysään syksyllä sen mukaan kun on tarve.. Tai ehkä 40000€ täyteen olisi kompromissi tavoite. Mietin sitä sitten joulukuun lopussa.


Ilmat kylmenee ja pimenee, neulominen kynttilän valossa alkakoon! Kaunista syksyä kaikille toivottaa Eevis <3


ps.Ensimmäiset joululahjat on jo muuten ostettu ja paketoitu. Mä niin rakastan joulun odotusta ja lahjojen paketoimista!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti