lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hyvillä mielin kohti kevättä

Ihana aurinko paistaa! Pieni kävelylenkki kävelty kauniissa ja raikkaassa jokimaisemassa. Paino on pudonnut neljä kiloa tammikuusta. Tavoite on kilon päässä ja aikaa vajaa 2,5 kuukautta jäljellä. Jos se yksi kilo tippuu ns.helposti voisin yrittää pudottaa lisäpainoa vielä -2 kg toukokuun loppuun mennessä. Lukema olisi vaa'assa sitten 58kg. En ole painanut niin vähän seitsemään vuoteen. :)

Sijoitusrintamalla ei ole mitään uutta. Seurailen päivittäin pörssikursseja ja otan selvää yhtiöiden taloustilanteista. Lisäksi lueskelen kirjastosta lainaamiani kirjoja sijoittamisesta. Säästän rahaa, että voin syksymmällä ostaa isommat erät osakkeita. Katsastelen olisiko seuraava ostos Orion A, Kesko vai Nokian renkaat. ETF-rahastoa voisin ostaa jo aiemmin kesällä.

Yksiö on edelleen hakusessa. Sopivaa ei ole vielä löytynyt. Eikä sillä ole niin kiire. Voidaan rauhassa katsella sopivaa sijoitusasuntoa ja tehdä päätös sopivan löytyessä. Pyörät jo kuitenkin pyörii, kun pankki on mukana hommassa.

Säästötilanne varmistuu kuun lopussa. Joudun ottamaan käyttöön säästötilin rahoja lapsen pyörän ostoa varten. Lisäksi olisi ostettava kaikille lapsille aurinkolasit ja kevät kengät. Myös yllättäviä menoja tuli ostaessani kankaita ulkomailta. Pienimuotoiseen askarteluun tilasin kankaita ja sain kirjeen tullista, että niistä tulisi maksaa verot. Joten tullille maksoin 30 euroa veroa kankaista. Veroilmoitus onnistui tehdä tullin verkkosivujen kautta ja lomakkeeseen tarvittiin koodi numero kankaista, jonka sai soittamalla tullin neuvonta numeroon. 120 euron kangasostot tulivat tekemään 150 euroa. Eikä auta kun maksaa. ;)

Kuun lopussa siis tulossa säästötilanne, joka vähän jännittää/pelottaa paljon säästöön jää...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti