sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pikkuhiljaa hyvä tulee

Sijoitusasunto

Kävimme ennen pääsiäispyhiä katsomassa yhtä mielenkiintoista kerrostaloyksiötä. Kohde vaikutti ihan hyvältä, mutta emme vielä tehneet tarjousta. Ehkä teemme sen pääsiäisen jälkeen. Toinenkin hyvä vaihtoehto olisi mielessä. Sekin on yksiö, joka sijaitsee hieman kauempana keskustasta, mutta hyvä kohde sijoittajalle. Tästäkin voisimme laittaa tarjouksen menemään. Jännittää vähän, koska en ole näiden asioiden kanssa ollut tekemisissä. Hyvänä turvana meillä on kiinteistökeskus, jolta olemme saaneet alustavia tietoja kohteista ja he ovat mukana auttamassa käytännön asioissa. Puolison kanssa sovittiin, että voisimme ensimmäisen ja ehkä toisenkin sijoitusasunnon ostaa yhdessä ja siitä eteenpäin voisimme seuraavia katsella vuoronperään omiin nimiin. Pitkän tähtäimen suunnitelmia, mutta jostain se on aloitettava. :)


Säästöt

Tavoitetta säästösummalle on tosiaan korotettava. Se alunperin 6000euroa tulee täyteen liian helposti. Olen vain saanut palkkaa enemmän, kuin mitä tammikuussa kuvittelin. Ja on muuten ihan hyvä juttu! Eli nostan tavoitteen... niinkin korkealle.... kuin... tadaa... 10 000euroa. Laskin on laulanut monena päivänä ja olen miettinyt miten summaan pääsen. Tavoitteen pitäisi olla mahdollinen. Tällä hetkellä kokonais säästötilanne on n. 5250 €.

S-pankki n.1700 €
Säästötili 1370 € (tästä lähtee ensi kuussa 1070 euroa lomamatkaan)
Rahasto 580 €
52 viikon säästö n.200 €
Osakkeet 1400 € (tämä on summa minkä olen maksanut osakkeista, ja se elää toivon mukaan parempaan suuntaan, jota se vielä ei ole)

Jännityksellä edelleen odotan mitä mieltä verottaja on. Ei ole kirje vielä kolahtanut meidän postilaatikkoon. Ehkä ensi viikolla saamme tiedon tästä joka vuosi kutkuttavasta asiasta. Samoin S-ryhmän joka vuotiset rahan jakamiset on tulossa. Tähän mennessä sieltä on reilu satanen tullut vuosittain. (joskus tuo summa kuulosi NiiN isolta, miksi se ei enää tunnu miltään.) :( Nyyh..

ns.ylimääräisiä menoja tälle vuodelle on tiedossa noin 1500-2500 euron edestä, joita toki puolison kanssa maksellaan yhdessä.

Miinuksen puolella Visa laahaa perässä 499€. En vaan tiedä maksaisiko tuon kokonaan pois vai mitä tekisin. Joka tapauksessa se olisi maksettu viimeistään marraskuussa. Paitsi että lomalla Visa tulee käyttöön. Eli taidan maksaa Visan pois ennen lomamatkaa, siihen on aikaa muutama kuukausi. Tai no katsotaan miten Visan käy..


Pohdintaa

Tuntuu todella hyvältä huomata miten säästöt kasvaa ihan silmissä. Aikaisemmin olen laittanut rahan menemään (mihin?) johonkin.. Ne vaan on mennyt. No ainakin niihin peleihin ja vaatteisiin ja elektroniikkaan ja kaikkeen turhaan. 1/4 osaa tästä vuodesta on jo kohta kulunut enkä ole katunut pätkääkään, että vaihdoin kuluttamisen säästämiseen. Niin paljon helpommalla pääsee yllättävien laskujen kanssa, kun rahaa on tilillä. Säästäminen siis jatkukoon ja sijoittaminen tuokoon rahaa lisää. Kiitos!










2 kommenttia:

  1. Hyvä, että säästäminen on tuottanut tulosta ja nyt onkin aika saada vararahastoa ennen sijoitusasunnon ostoa. Oston jälkeen kun käteisvarat väkisinkin vähenevät ja riskit puolestaan kasvavat.

    VastaaPoista