tiistai 16. helmikuuta 2016

Antaa ajan kulua..

Tämä vuosi on lähtenyt hienosti liikkeelle säästämisen suhteen. Olen laittanut palkkapäivänä suoraan lähtemään 50€ op-rahastoon, 50€ seligson rahastoon, 100€ s-pankin tilille ja 100€ op säästöön. Lisäksi olen nostanut 115€ 52 viikon säästöön. Säästäminen on niin automatisoitu, että tuntuu kuin lautailisi tyytyväisenä aaltojen päällä ja rahaa vain ropisee säästöön. Lisäbonuksena tänä vuonna säästöön menee heinäkuun lomarahat.

Yrittäjäkoulutus olisi suunnitelmissa tälle keväälle. Niitä onneksi alkaa aika usein ja pystyy käymään vaikka pelkkänä verkkokurssina. Myös monimuotokoulutus kiinnostaisi. Yrittäjäkoulutuksen jälkeen opintoja harrastuspohjalta on jäljellä vielä viimeisen kerran syyskuussa, joten voisin perustaa yrityksen lokakuun alusta, tammikuussa 2017 tai että saisin vielä enemmän säästöön voisin alkuperäisen suunnitelman mukaan yritystä perustaa vuonna 2020. Näitä on mietittävä ja laskettava.

Työt minulla on muuttunut niin että tällä hetkellä teen säännöllisesti päivätyötä vuorotyön sijaan. Onni on että se on mahdollista. Eikä haittaa vaikka lisät jää saamatta. Viikonloppuja teen silloin tällöin eli n. joka toiseen kolmen viikon listaan laitan viikonlopun töitä. Helpottaa kovasti kun edes toinen taloudessa tekee pelkkää päivätyötä. Pystyy eritavalla suunnittelemaan asioita esim. lasten harrastukset.

Osakkeissa miinusta on ropissut, mutta ei paljoa hetkauta. Joka tapauksessa kurssit menevät ylös ja alas. Ja ne rahat mitkä olen saanut nordnettiin säästettyä olisi mennyt entisen elämän mukaan veikkauksen suureen ja loputtomaan kassaan, suurten voittojen haaveilulla. Joten olen joka tapauksessa tuhansia euroja plussan puolella. :)

Olen kovasti suunnitellut ja haaveillut ja unelmoinut millaista elämäni on n. viiden vuoden päästä. Se näyttää oikein hyvältä! Silloin minulla on...
- oma yritys (luontaishoitola)
- kesäpaikkana/kakkoskotina pieni maatila ja kesäisin kaksi islanninhevosta
- säästössä n. 50000€
- pienempi asuntolaina maksettu pois (tällä hetkellä n. 36000€, oma osuus 18000€)
- ja ennen kaikkea nautin elämästä!

Kirja suosituksena: Brian Maynen kirjoittama kirja Goal Mapping-menetelmä, käytännön työkirja kuinka toteutat unelmasi

Unelmia, unelmia ja niiden toteutuksia kaikille. Nauttikaa elämästä, olemme täällä vain kerran!
Terveisin Eevis

Ensikerralla yritän kirjoitella mitä mieltä olen rahasta...


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan ihanalta tuo sinun elämäsi viiden vuoden päässä :) Kiitos kirjasuosituksesta, pitääpä tutustua.

    VastaaPoista