keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Joulukuun aatoksia


Työt
Joulukuu saattaa tuoda muutoksia elämään. Työterveystarkastuksessa nousi esille suurin ongelmani eli selkäni, joka ei paljon nostoja ja siirtoja anna töissä tehdä. Työpäivän jälkeen selkä on niin kipeä ettei kärsi liikkua mihinkään. Selkä on kuvattu ja sieltä löytyy selkeä syy kivuille. Leikkausta siihen ei tehdä mutta fysioterapia auttaa pitämään pahimmat kivut kurissa. Hoitajana tämä selkäongelma muodostuu suht suureksi. Tästä johtuen lähti taas iso pyörä pyörimään kohti tuntematonta. Tässä kuussa työterveyslääkäri katsoo tilanteeni ja sen perusteella aloitetaan suunnittelemaan jatkoja.

Tulot
Veronpalautuksia tulee 11.12 noin 320€ ja ne on varattu joululahjojen maksuun. Olen maksanut joululahjat säästötililtä ja veronpalautukset ohjautuu sinne. Palkka tulee 14.12 perjantaina, reilua 1000€ odotan saavani. Lapsilisät 333€ tulee 21.12 ja osittainen hoitoraha 86€ viimeinen päivä.
Tällä hetkellä tilillä komeilee 5€, jolla pitäisin pärjätä reilu viikko. Hups.. Jääkaappi ja pakastin on onneksi täynnä ruokaa joten ei hätää, ja ruokakassasta löytyy maitorahat.

Joululahjat
Joululahjat on pääasiassa ostettu paitsi yksi ihana Lego jäi pojalle saamatta. Olisin halunnut ostaa Lego creator sarjan mahtavat dinosaurukset, mutta se on myyty loppuun ihan kaikkialta. Harmittaa ihan vietävästi. Parissa nettikaupassa näkyy että löytyy varastosta, mutta kassalla ilmoittaa ettei ole saatavilla. Nyyh! Täytyy tilalle miettiä jotain muuta.
Muuten olen ostanut lapsille Polle tuotteita, Nerfiä, palapelejä, PS4-peli, kirja, Hotel-lautapeli ja pehmeinä paketteina Adidasta ja PompDeLuxia.

Joulu
Joulukoristelut taitaa olla tehty. Laitoin jouluverhot keittiöön ja olohuoneeseen. Pari jouluista liinaa pöydille. Valkoiset joulutontut tarkkailemaan uuninreunalle ja kynttilöitä pöydille. Kyntteliköt on kaivettu kaapeista ja yksi kolmesta laitettu ikkunalle, pariin pitäisi vaihtaa lamppuja kun eivät toimineet. Joulutorttuja on paistettu jo moneen kertaan ja kerran paistettu pipareita. Pipareita voisi paistaa lisää huomenna. Joulua on rakennettu pikku hiljaa ja ihana olisi vielä käydä jouluostoksilla, jos vielä jotain lahjaideoita keksisi. Jouluna pitäisi olla aatto ja joulupäivä vapaa, mutta varmistuksen saan lauantaina, kun saan työvuorolistan töihin mennessäni.

Liikunta
Liikuntaa olen pyrkinyt harrastamaan sen mitä selkä antaa myöten. Kaikki tärähtävä tekee pahaa, esim juoksua ei pysty harrastamaan, vielä. Sulkapallossa äkkinäiset liikkeet ja tärähdykset on pahasta. Portaita ylösalas kävely onnistuu jotenkuten, pyöräily on jäänyt lumen tultua->tilalle enemmän kävelyä. Fysioterapian jumppia teen aina päivän mittaan kun tulee mieleen. Issikkavaelluksella ensimmäinen töltti ja laukka sattui ihan hitosti selkään mutta kun onnistui rentoutumaan ei koskenut enää niin paljon. Uintia pitäsi lisätä reilusti. Samoin hiihtoa ja luistelua kun jäät ja latuset valmistuu.

Tässäpä pieniä ja suuria mietteitä. Taianomaista joulun odotusta kaikille, toivoo Eevis.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti