torstai 26. joulukuuta 2019

Joulun taikaa.. ja lahjoja.

Vuosi lähenee loppuaan ja joulua on vielä pieni hetki jäljellä. Tänä jouluna lahjatoiveena oli tytöllä ratsastustarvikkeita, pojilla rannekello, iso kylpypyyhe ja rahana. Joulupukki meillä ei enää käynyt, lapset on jo niin isoja ettei voi kun muistella jouluja kuka milloinkin jäi kiinni joulupukkina olosta. Kerran se oli siskonpoika, kerran mummo, joskus oli lasten setä ja yhden kerran oli lapsuuden kaveri jota lapset eivät olleet ikinä tavannut->se meni täydestä.. Välillä joulupukki on jättänyt lahjat terassille tai ne on olleet kuusen alla. Tänä jouluna lahjat siirrettiin vaan varastosta kuusen alle sen jälkeen kun oltiin käyty minun äidin luona syömässä, joulukirkossa, haudoilla ja jaettiin lahjat sisarusten kesken. Kaunis ja ihana joulu!

Talous puolella mennään "kohtuu" kulutuksella. Yhteisiä joululahjoja oli Marimekon muodossa mm. petivaatteita, pyyhkeitä, mukeja ja minulle tunika yht.300€. Tytön joululahjat maksoivat noin 60€, isomman pojan joululahjasta tekee kalliin harrastusvälineet jotka maksoi 300€ iskä maksoi nämä, pienemmän pojan joululahja muodostuu herkuista, pehmolelusta ja rahasta yhteensä noin 60€. Lisäksi lapsille vaatteita lahjaksi 100€. Lisää harrastusvälineitä pojille ja isälle 120€. Miehelleni lahjat maksoivat reilut 100€ -> kalliimpi 40€ ja halvempi 27€ deodorantti ja parta suti joka maksoi 27€, keikkalippu Sonata Arcticaan. Siskonlapsille lahjat-> kaulakoru, elokuvalippuja, kosmetiikkaa lahjapaketteina ja bensarahaa. Muita lahjoja ystäville ja sukulaisille on villasukkia, teetä, suklaata, lämpötyyny, kirjoja, muumipyyhkeitä. Yhteensä joululahjoihin meni noin 1300€. Tämä summa on nyt verrokkina tuleviin jouluihin ja tietysti myös mitä on aikaisemmin mennyt.

Itse sain ihanan muhkean tyynyn, rahaa, suklaata, arpoja, uuden paistinpannun <3
Lapset saivat lisäksi mummolta ja sukulaisilta/kummeilta mm.uudet peitot ja tyynyt, lahjakortteja, pussilakanasetin: Harry Potter, rahaa, värikynäsetin, kellon, ison pyyhkeen. Kaikkien toiveet saatiin toteutettua..

Hyvä ja ihana joulu <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti