sunnuntai 30. elokuuta 2020

30.8.2020

 Elokuu alkaa olla lopussa ja vaihtumassa syyskuuhun.. Pidän syksystä ja saan tästä vuodenajasta jotenkin enemmän virtaa/ajatuksia. Ihan kuin heräisin horroksesta kesän jälkeen. Minulla on ollut pari haavetta jotka toteutuisi jos ne oikeat sattuisivat tulemaan vastaan. Nämä ovat auto ja mökki. Auto mahdollisesti ostettaisiin säästöillä ja mökkiin joutuisimme ottamaan lainaa.

Meidän auto ei ole vielä ihan loppuun ajettu niinkuin uhittelin ajavani sen ensin loppuun, eikä siinä edes ole oikeastaan vikoja muuta kuin se on 16 vuotta vanha. Kävimme katsomassa yhtä hybridi autoa joka oli pari vuotta vanha, se oli hieno muutamia puutteita lukuunottamatta. Hintaa tällä autolla oli 24500€ ja ajettu noin 70000km. Tästä lähti ajatus, jos kuitenkin ostaisimme uuden(käytetyn) auton. Meille ehkä sopivampi olisi reilusti halvempi ja vanhempi auto juuri sen takia kun käyttöaste on pieni. Selailemme nyt nettiä ja yritämme löytää noin 10000€ maksavan max.8 vuotta vanhan auton. Lähimpänä mikä miellyttää molempia on mitsubishin asx. Tämä ei ole hybridi niinkuin minä haluaisin, mutta kulutus on kohtuullinen. Jos Hybridi auto jota katselimme löytyisi suht läheltä ja maksaisi noin 20000€ voisimme sitä harkita mutta siihen tarvitsisimme lisäksi vähän lainaa. Ei auta kun jatkaa etsintöjä ja ostaa kun tulee sopiva vastaan.

Mökki. Mummonmökki. Hirsirunkoinen, reilu puolen hehtaarin tontilla tai mielellään vajaa kaksi hehtaaria, hiekkaranta, jossa laituri mistä lapset voi hyppiä järveen, sieni ja marjametsät äärellään. Pihapiirissä aitta ja navetta. Kesäksi saisimme pari islannin hevosta laidunpaikalle ehkä myös kesäkanoja. Korkeintaan tunnin ajomatkan päässä. Mökki jossa voisi viettää kesän ja palata syksyn tullen kaupunkiin. Siellä voisi viettää myös joulut. Tästä haaveilemme mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Jatkamme etsintää. 

Töissä on ajoittan kiirettä mutta olen viihtynyt siellä tosi hyvin. Vakipaikkaa en saanut muuta työt jatkuu samassa paikassa vähintään vuoden loppuun ja esimies sanoi yrittävänsä saada minulle jatkoa kun tarvetta osaajista olisi. Palkkaa tulee sen verran että jää ylikin, vaikka osan laittaa säästöön. Ehkä nyt on aika nauttia elämästä ja toteuttaa niitä haaveita eikä vain pihistellä niinkuin olen välillä tehnyt. Näillä sunnuntai aamun ajatuksilla toivotan kaikille kaunista syksyä.. 

Rakkain terveisin Eevis

1 kommentti:

 1. Kiitos kivasta postauksesta.
  Huomaan, että minulla on samoja ajatuksia autoista ja myös siitä mökistä.
  Auton suhteen päädyttiin taas kerran, että jatketaan vanhoilla autoilla. Mies ajaa omansa loppuun hyvin todennäköisesti ja toista talouden autoa koitetaan pitää sitten ehkä astetta tuoreempana.
  Meillä on pakko olla kaksi autoa - tai noh, jos toista ei olisi - kyllä sitä jotenkin pärjäisi - mutta vielä ei ole tullut tilannetta, että luopuisimme toisesta autosta.

  Mökkihaave kuulostaa myös tosi tutulta. Meillä toisaalta on vähän niinkuin mökki, mutta se on kaukana ja nyt vuokralaiset asuttaa sitä.
  Tulevaisuutta helpottaa kuitenkin, kun on jotain mitä kohti mennä.

  Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista