maanantai 9. elokuuta 2021

Mökki

Meille löytyi vihdoin mökkipaikka. Sinne on noin 45 minuutin matka kotoa. Tilaa on vajaa 3hehtaaria. Mökki, sauna ja ulkohuussi. Rantaviivaa 100m. Puhdas ja kirkas vesi. Metsätila mökillä.

Kaupat tehtiin heinäkuun lopussa ja nyt pikkuhiljaa tehdään mökistä meille sopiva. Mökki on ollut tyhjillään useamman vuoden ja vaatii hieman laittoa. Sisustukseen sovittiin puolison kanssa että voi laittaa n.5000€. Sähkö on, kantovesi (minulle olisi käynyt sähkötönkin). Mökki on pieni ja suloinen hirsimökki.

Mökki: Seinät maalattava sisältä, katto uusittava. Ostettava keittiön kaapistot, saareke, jääkaappi, puusohva, kerrossänky, naulakko istuimella, ruokapöytä ja tuolit. Matot, verhot, petivaatteet, iso peili. Terassille pöytäryhmä. Valmiiksi löytyy lautasia, laseja ja avainkaappi. 

Sauna:Sauna oli hyvässä kunnossa. Saunan lauteet maalasin tummaksi/mustaksi saunavahalla. Saunaan tarvitsi ostaa laudeliinan, kiulun ja kauhan, vesiämpäreitä+pesuvateja, nousujakkara ja puinen matto. Vielä ostoslistalla on saippuateline, saunamittari ja ulkopuolelle kosteutta kestävä matto. Saunan ulkopuolelle on ostettava istuinpenkki. Sitten sauna olisi valmis.

Ulkohuussi: maalattava ulkoa ja sisältä. Sisätiloihin tarvitaan hieman lautaa lisää. Ulkopuolelle käsien pesupaikka. 

Nukkuma-aitta rakennetaan ensi keväänä rantaan, josta voi ihailla järvimaisemaa.

Maisemointia on tehtävä, koska alue on pusikoitunut käytön puutteesta. Motolla otetaan suurimmat osat puista pois. Mökkitien varrelta puita vain harvennetaan. Muutama koivu ja jokunen vanha mänty saa jäädä rannalle. Rantaa laitetaan uuteen uskoon poistamalla puut ihan rannan tuntumasta ja otetaan kaislat ja ahvenheinät uima-alueelta. 

Paikka mahdollistaa kalastuksen(mato-onginta, virvelöinti, tuulastus, pilkkiminen), metsästyksen, sienestämisen, marjastamisen, joogaamisen, nikkaroimisen ja lapsille mopolla ajon, jousiammunnan, uimisen ja vaikka mitä. Ja mikä parasta löytyi ihana rantabulevardi juoksulenkkejä varten. Ajattelin käydä poliisilaitoksen huutokaupasta katselemassa jos löytyisi edullisia mökkipyöriä. Saisin hiekkateitä ajella pyörällä ja ihailla metsiä ja peltoja.

Tavoitteena on että olisi valmista ensi vuoden juhannukseksi, mutta katsotaan miten käy.

Kesälomaksi riittää puuhastelua! Vielä tämä ja ensi viikko töitä sitten odotettu L-O-M-A..

Terveisin Eevis 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti