perjantai 23. tammikuuta 2015

Tammikuu 2015 salkun avaus

Täydensin pientä salkkuani ostamalla Elisaa ja Nordeaa. Salkussani on nyt n. 4000 eurolla osakkeita ja kymmenessä eri yrityksessä.

Ensimmäinen osakeostoni tapahtui marraskuussa 2013. Ostin päätäpahkaa Ixonosta 500€, koska se vain tuntui hyvältä. Olin tutustunut päällisin puolin yrityksen talouteen ja toimintaan. Tiesin yrityksen olevan "pienissä" talousvaikeuksissa, mutta silti luotin/luotan yrityksen hyvään liikeideaan. No, miten kävi? Siitä 500€:sta on jäljellä vain n. 170€. Olen ottanut tämän oppirahana. (..ja peli ei ole vielä menetetty kun yritys vielä pyörii).

Marimekkoa olen ostanut, koska pidän Marimekon tuotteista ja käytän niitä. Uskon Marimekon menestykseen. Varsinkin kun se sai vahvistusta h&m:lta.

Kone on ollut hyvä ostos. Siitä saa osinkotuloja(minulla ne ovat hyvin, hyvin pieniä tuloja, mutta tuloja kumminkin).

Nokiaa minun ei ikinä pitänyt ostaa, mutta kappas vaan. Mikä se siellä salkussa köllöttää. Ei ole ollut tähän asti huono ostos.

Elektrobit lähti mukaan syksyllä hetken mielijohteesta miettiessäni seuraavaa ostoa. Katselin viisas raha lehteä ja tuumailin netissä mihin sijoittaisin, kun jostain syystä Elektrobit alkoi näyttää hyvältä. Tutustuin yritykseen nettisivujen kautta ja selailin keskusteluja elektrobitin ympärillä. Osakkeen osto on ollut hyvä valinta.

Yit:n osakkeiden osto sattui huonoon saumaan. Miinuksella mennään tällä hetkellä 120€. Pahimmillaan oli miinuksella 200€. En kanna tästä huolta. Osakkeiden hinnat nousevat ja laskevat.

Orava asunnot osaketta ostin pienen erän kokeiluun. Katsotaan mihin päin tämä alkaa kallistua.

Nokian renkaat osaketta lähti mukaan n. kuukausi sitten. Tämäkin elää omaa elämäänsä salkussani.


Osakkeiden lisäksi minulla on Nordnetin superrahastoista Suomi ja Ruotsi muutaman satasen summilla. Seligsonilla on lääkeyrityksiin sijoittavaa rahastoa, olen hyvin tyytyväinen sen tuottoon. Osuuspankilla rahastona on  Suomi Arvo-A johon säästän 50€/kk.


Nyt olisi pohdinnassa kumpaan lähtisimme säästämään/sijoittamaan lapsille Nordnet vai Seligson?
Kevään aikana asia ratkaistaan ja olisin hyvin kiitollinen, jos jollain olisi antaa omia kokemuksia lapsille säästämisestä osakkeisiin tai rahastoihin. Summa olisi 20-60€/kk.

Rakkain terveisin Eevis B.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti