torstai 27. elokuuta 2015

Tuhlari vai ei?

Kesäloma on lopuillaan ja lomareissut tehty. Loman huippukohta oli reissu lappiin, jossa sain toteutettua yhden unelmistani eli sain kokeilla kullanhuuhdontaa. Kultaa ei tullut, mutta kipinä jäi. Ehkä ensi kesänä uudestaan kultaa huuhtomaan.

Tänä syksynä on joutunut "tuhlaamaan" rahaa enemmän kuin olisi halunnut. Perheeseen on pitänyt ostaa pyöriä useampia. Yritin löytää pyöriä käytettynä, mutta huonosti löytyi. Pyörät oli ostettava uutena. (osamaksulla!?) Lisäksi tein inventaarion lasten vaatteisiin ja sieltä löytyi tarvetta ostaa kahdelle lapselle toppavaatteet talveksi ja yhdet talvi kengät. Pienimmälle löytyy kaikki tarvittava syksyn ja talven varalle.

Lisäksi on aika taas pohtia lasten harrastustoimintaa. Yksi lapsista haluaisi jatkaa ratsastusta ja toiselle lapselle judo/karate/pianon soitto/yleisurheilu/jotain. Kolmannelle lapselle riittää kotona mönkijällä ajelu. Yksi vaihtoehto olisi järjestää ratsastus niin että kävisi n. kerran kuussa issikkavaelluksella ja järjestäisi aikaa crossipyörällä ajamiseen niin säästäisi tällä tavoin harrastuskuluista. Tätä täytyy todella pohtia. Haluan lapsille harrastuksia, mutta paljon asioita voi tehdä ilman että maksaa satoja euroja harrastusmaksuja.

Säästämisen suhteen minun pitäisi saada 6000 euroa säästettyä vuoden loppuun mennessä, mutta en saisi enempää tuhlata (tulossa on cheekin keikka(liput hommattu) ja lastenvaate kutsut, iik!) Kirppispöytää olen suunnitellut varaavani, mutten ole saanut sitä varattua. Puhelinnumero on värianalyysin varausta varten etsittynä, aikaa on vaikea löytää sinne päästäkseni. Moni asia laahaa perässä. Ei vaan saa aikaiseksi mitään. Mistä voisi saada enemmän energiaa?

Tässä tulo- ja menotietoja

Kulut on vielä tämän kuun ajan pienet eli
asuntolaina 550€
ruoka 250€
puhelinlasku n. 20€
lapsilisistä säästöön 60€ (20€ x3)
Seligson rahasto 100€
S-pankki säästö 50€
säästötili 100€
rahasto arvo-A 50€
käyttöraha 200€
yhteensä 1380€
+joka toinen kuukausi siivousmaksu 100€

Ensikuusta alkaa uudestaan hoitomaksu yhdestä lapsesta ja koulutusmaksu 145€

Tulot on
palkka n.1450€/kk (peruspalkka 30h/viikossa)
lapsilisät 330€
osittainen hoitoraha 66€
lisät vaihdellen 100€-600€

Näillä systeemeillä olisi mentävä vielä vuoden loppuun asti ja ensi vuodelle mietittävä uudet säästösysteemit.

Nyt lähden etsimään jostain energiaa elämääni, aloitan sen vitamiiniporelasillisesta... ;)

Kaunista ja energistä syksyä!
Terveisin Eevis B.

Ps. Osakkeet muuten romahti, mutta ei haittaa.. Vain 500€ miinuksella. (4800€ oli osakkeissa vielä pari viikkoa sitten) :D
"ei ole ylämäkiä ilman alamäkiä.."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti