tiistai 3. lokakuuta 2017

Syksyn kuulumiset

Kahden ensimmäisen kuukauden aikana yrittäjänä on ollut reilusti enemmän menoa kuin tuloja. Maksuja on tullut mm. vakuutuksista, yel maksuista, kirjanpitäjästä. Vakuutukset on onneksi vuodeksi eteenpäin maksettu, yel maksu on kolmen kuukauden ajalta 360€(maksan minimiä) ja kirjanpitäjä on noin 50€ kuussa. Kirjanpitäjästä en voi olla kuin kiitollinen! Pakolliset muut menot on kuukaudessa 840€

Menot:
Asuntolaina 550€
Ruoka 200€ (yritetään selvitä 400€/kk)
Puhelinlasku 20€
Lasten säästö 60€
Seligson 10€
Käyttörahat tulojen mukaan
Kirjanpito 50€
YEL 120€
Yhteensä 1010€


Tuloja on..
Starttiraha noin 680€
Lapsilisät 333€
Työtulot pienet näin alkuun

Laina:
Finnvera 500€/kk käyttöpääomaa
Yhteensä 1513€

Elokuussa pääsin hyvin tavoitteeseen(muutama satanen), mutta syyskuussa töitä oli hyvin vähän. Lokakuulle lähden markkinointi mielessä ja pyrin löytämään uusia asiakkaita. Kotisivut tulee vasta tässä kuussa toimintaan ja Facebook sivut pyrin tekemään tämän viikon aikana. 

Yrittäminen on minulle hyvin vaikeaa, koska näköjään haluaisin olla hiljainen työnpuurtaja, joka tekee työtä täydestä sydämestä mutta olisi suht näkymätön, nyt yrittäjänä pitäisi tehdä itseään näkyväksi ja markkinoida että saisin asiakkaita. Se ahdistaa ja siksi markkinointi on jäänyt hyvin vähälle. Pöydällä odottaa valmiit mainoslappuset jakamistaan, kun vaan uskaltaisin. Yritykselle on hyvät suunnitelmat ja mahdollisuudet mutta esteenä on vain oma pelkoni. Nyt olen siinä tilanteessa, jossa olen oman elämäni herra ja voin vaikuttaa omiin tuloihin mutta joku minussa jarruttaa ja kovasti. Olen jopa mielessä miettinyt hiljaisina päivinä että lähden takaisin palkkatyöhön. Katselen vapaita työpaikkoja ja mietin mitä haluaisin tehdä. 

En todellakaan tiedä mikä minun elämäntehtäväni on. Jotain on tulossa mutta en tiedä mitä ja mistä ajatuksesta nappaisin kiinni. Jos olen vain hetken hukassa ja palaan pian uuden ihanan ajatuksen kanssa, josta tulee koko elämäni muodostumaan. Tärkeintä on että pystyn yhdistämään työn ja kodin. Lapset on pieniä enää vähän aikaa, joten elämäntilanteeni on tällä hetkellä paras mahdollinen. Voin laittaa lapset kouluun ja olla kotona kun he tulevat. Koulussaoloajalle yritän nyt saada töitä ettei aika käy pitkäksi.

Kaunista syksyä kaikille
toivoo Eevis




6 kommenttia:

  1. Alku aina hankalaa, mutta kyllä se siitä lähtee. Sulla on ainutlaatuinen tilaisuus nyt käytettävissäsi, joten kannustan satsaamaan täysilllä yrittämiseen. Jos sitten vielä puolenvuodenkin päästä palkkatyö houkuttaa, niin vaihdat siihen. Tiedät ainakin antaneesi yrittämiselle mahdollisuuden ja osaat tehdä valinnan näiden kahden välillä, mikäli molempia ei voi tehdä rinnakkain. Ei jää sitten myöhemmin harmittamaan, että olisiko sittenkin.....

    VastaaPoista
  2. Itse komppaan Talousahdingon vastausta eli puoli vuotta tai ehkä vuosi niin palaat palkkatyöhön jos silloin vielä siltä tuntuu. Sen ajan lupaat tehdä kaikkesi antaaksesi kaikki mahdollisuudet yritykselle onnistua. Kyllä yrittäjän vapaus on vain hienoa, muttei se kaikille sovi. Onnea!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Talousahdinko ja Varatonsijoittaja rohkaisevista viesteistä. Laitan nyt kaiken energiani markkinointiin ja yritän vähintään tämän puoli vuotta saada aikaan tuloksia. Ehkä jopa vuoden voisin antaa itselleni aikaa tehdä tästä kannattavaa. Kiitos vielä, annoitte minulle uuden vaihteen päälle yrittämiseen. Katsotaan mihin se johtaa...

    VastaaPoista
  4. Onnea yrittäjyyteen! Sinulla on siis tuloja 500 euroa enemmän kuin menoja? Ja tuohon tuloon on laskettu tuo 500 euron finnveran laina. En suorilta tiedä finnveran lainoista, mutta minusta on aika riskiä ottaa lainaa. Vai siis meneekö se suorilla johonkin firmasi välttämättömään investointiin? Jos itse nostaisin aloittavana yrittäjänä lainaa 500 euroa kk, jota en edes tarvitsisi menojen kattamiseen, vähintään säästäisin sen lainan (minulla on yksi puolituttu kertonut miten joutui maksamaan jotain yhteisfirman finnveran lainaa pois, vaikka ei saanut yrityksestä yhtään tuloja ikinä).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Finnveran lainan otin turvaksi alkuun, jota myös starttirahan käsittelijä suositteli. Finnveran lainaa olen tarvinnut jo markkinointiin, vakuutusten, yel maksujen ja alkuinvestointien maksuun. Olisin ottanut lainaa vain noin 3000€ mutta minimi oli 10000€. Tulot on näin alkuun hyvin pienet, joten osaa rahoista saattaa joutua käyttämään myös perusmenoihin.

      Osan lainasta (6000€) ajattelin maksaa pois jo keväällä. Ja loppulainan voin tarvittaessa maksaa pois säästöilläni. Tämä laina tuo lähinnä henkistä turvaa, joka tietysti maksaa korkojen muodossa vähän mutta ei liikaa.

      Poista
    2. Itsehän hulluna ja huolettomana otin Finnveran lainan aloitukseen käytännössä tappiin. Sitä sitten oli kiva kun voi ostaa firmalle auton (pakollinen) ja muut tilpehöörit katsomatta hintaa sen tarkemmin. Sitä eli leveästi kun vielä oli starttiraha siinä mukana. Näin jälkeenpäin täytyy sanoa, että kun olisi ollut silloin malttia niin yrittämisen 7 vuotta olisi mennyt paljon mukavammin. Jossain vaiheessa tuli ongelmia kuukausittaisen palkanmaksun kanssa ja sekään ei vielä saanut järkiin vaan silloin haettiin pari vuotta lisää maksuaikaa Finveralta. Huh. Itse olin päävastuussa tästä kaikesta hölmöilystä ja vaimon toiveet olivat lähes pakko toteuttaa siihen aikaan niin vaikka keskustelimme kiivaasti niin silti aina alistuin ja nostin enemmän kun oli maksukykyä. Oma hommani meni kuitenkin sillä lailla mukavasti, että tulot nousivat vuosi vuodelta ja niillä olisi elänyt mukavasti, mutta me elimme kokoajan ylikulutuksella ja kannoimme siksi turhaa stressiä rahasta. Yrityksen liiketoiminnan myynnin jälkeen oli vieläkin vähän Finveraa maksettavana eli ei ihan nappiin mennyt oma lainahistoria. Toki myynnistä tulleilla rahoilla on nyt kaikki lainat ja muut maksut maksettu ja firma on velaton sekä pari hallia ostettuna vuokrauskäyttöön. Varovasti lainan kanssa niin paljon mukavampaa olla yrittäjänä :)

      Poista