sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Päiväkirjamaista pohdintaa...


Työt sujuu hyvin. Töissä on mukava tiimihenki ja koulutuksissa riittää naurua. Potilaat on aivan ihania. Työaika on edelleen hyvä eli säännöllinen päivätyö. Viihdyn töissä tosi hyvin. Palkkaa tulee kiitettävästi, kun sitä riittää myös säästöön. Tässä kuussa on tulossa 10 vuoden palkankorotus. Se näkyy vasta kesäkuun palkassa. Lomaa on luvassa ensi vuonna 30 päivää. Kevät lomaa pidin viikon ja kävimme perheen kanssa Kreetalla. Vielä jäi kaipuu ja katsottavaa, joten muutaman vuoden päästä voisi taas palata tutkimaan paikkaa tarkemmin. Elokuussa on seuraava loma, kolme viikkoa. Se vähän jännittää syystä että kevätloman takia palkastani oli vähennetty noin -230€ eli palkkasta oli miinustettu loma-ajalta useampi satanen. Kysyessäni palkanlaskijalta sain kuulla että koska olen tehnyt viime vuonna puolikasta niin palkasta lasketaan keskiarvo ja sen mukaan maksetaan loma-ajan palkka.. Onneksi pystyy elokuulle jo varautumaan että ei toinna odottaa normaali kuukausipalkkaa vaan se on paljon pienempi. Hassua mutta totta. Eu:n sääntö, joka on tullut voimaan joskus vuonna 2014. Kai se on ihan ok mutta aina on harmi, jos saa vähemmän palkkaa kun odottaa. Veronpalautuksia onneksi tulee heinäkuussa 1000€, joten se auttaa jos elokuussa tulee tiukkaa.

Sijoitusasunto tuli myytyä, kun saatiin sopiva ostaja. Hyviä puolia siinä on se ettei enää tarvitse etsiä luotettavia vuokralaisia ja ei tarvitse seurata tuleeko vuokra vai ei. Ensimmäinen vuokralainen oli superhyvä, joka oli vuokralla noin 3,5 vuotta, aina tuli vuokra ajallaan. Toinen vuokralainen maksoi kun pystyi, ei oikein hyvä juttu. Kolmas vuokralainen oli tulossa, joka ei edes saanut maksettua sovittuna päivänä takuuvuokraa joten oli onni että saatiin asunto myytyä. Nyt ei tarvitse kantaa huolta eikä etsiä vuokralaisia. Kokemusta rikkaampana tässä asiassa.

Älykelloa en vielä ostanut, kun en oikeasti tiedä milloin sitä pitäisin, kun töissä ei saa pitää kelloa enkä varmasti muistaisi sitä laittaa käteen töitten jälkeen ja osa esim.askelista jäisi huomioimatta energian kulutuksessa. Töissä askelia kertyy noin 6000 työpäivän aikana. Nyt töissä minulla on puhelin taskussa, joka laskee askeleet noin määränä, tosin äidin ja siskon puhelimet ottaa askelia melkein tuplat omaan verrattuna->laivareissulla siskon ja äidin askelmäärät oli 12000 omien askelien ollessa noin 7000. Vähän väliä nousee pintaan että kello on saatava mutta meneeköhän se vasta sitten oli kun kellon on ostanut. Yritän edelleen pärjätä ilman älykelloa.

Case puhelin: Puhelin Iphone 6s ehti olla minulla reilu kolme vuotta ja nyt se tuli virallisesti tiensä päähän. Kerran siihen on vaihdettu lasi ja jos olisin tiennyt että puhelimen osto on näin lähellä olisin jättänyt lasin vaihdon tekemättä. Puhelin hulluili ihan urakalla. mm. Minun puhelimeen ei saanut yhteyttä vaan se hälytti varattua, en saanut lähetettyä viestejä, puhelin lähti soittelemaan yhteistietojen henkilöille itsestään(onneksi puhelut sattui menemään vain miehelleni, äidille ja ystävälle), ja vihoviimeinen ongelma oli kun puhelun jälkeen puhelin ei sammunut se jatkui niin pitkään kun vatsaanottaja oli puhelimen päässä. Tai jos soitti eikä vastannut se jäi hälyttämään enkä saanut sammutettua puhelinta, raivostuttavaa. No ei auttanut kun lähteä ostamaan puhelin. Olisin voinut ostaa samanlaisen. Tykkään siitä, mutta myyjän mielestä sitä ei kannata ottaa koska päivitysten jatkosta voi myöhemmin tulla ongelma joten otin pari astetta uudemman mallin eli IPhone 8. Saman kokoinen ja jotain uutta siinä on mihin en ole vielä ehtinyt perehtyä. Puhelimen sain maksettua niin että samana päivänä mieheni sai myytyä entisen polkupyöräni, josta sain 200€ ja loput käyttötililtä. Puhelin maksoi 549€ +kuoret 30€. Vielä jäi käyttörahaa ensi palkkapäivään noin 300€.

Säästäminen etenee jollain lailla jossain tahdissa, sanotaanko näin. Joka kuukausi menee säästöön rahaa ja yritän olla laittamatta enempää ettei tulisi tilanne ettei rahat riittäisi elämiseen. Tekisi mieli laittaa kaikki ylimääräinen säästöön mutta kun tulee yllättäviä menoja mihin sitten kuitenkin tarvitsee rahaa ja säästötililtä on iso kynnys ottaa. Lähiaikojen rahan menoa on vielä tulossa mm. Jooga kurssista, tytön ratsastusleiristä(varaus maksu) ja pojan synttäreistä. Kaikki on sellaisia mihin rahaa laittaa mielellään.

Yritän kovasti ajatella että riittää vaikka säästöön menisi vain 50€, mutta suuruuden hulluna haluaisi aina vaan enemmän. Yritän nyt saada säästöhaluja pienemmäksi ja nautin vain elämästä!

Ihanaa & Aurinkoita kesää kaikille!!!
Terveisin Eevis

3 kommenttia:

 1. Tuttu tunne kuin haluaisi vaan kerätä puskuria/maksaa velkoja ja unohtaa että pitäähän sitä elämiseenkin jäädä rahaa. :D

  Hyvä, että heinäkuun veronpalautukset kompensoi elokuun oletetusti nihkeämpää palkkaa. Ja huippua, että saitte sijoitusasunnon myytyä. :) Uteliaana kyselen, että jäittekö asunnosta paljon voitolle?

  Ja tuo puhelinhomma meni just hyvin. Itse karsastan ihmisten tyyliä ostaa kalliita juttuja osamaksulla. Hienoa, että maksoit puhelimen kokonaan itse kerralla ja rahaa elämiseenkin jäi. :) Mukavaa kesää sulle!

  VastaaPoista
 2. Miten summaisit tuota asuntosijoituskokemusta lukujen valossa? Oliko kokemus opettavaisen lisäksi myös tuottava? Kuitenkin teillä tuntui asunto olleen useamman vuoden niin sen tarinan lukujen kanssa lukisin mielelläni vaikka omana postauksena. Itelle tuli nyt ensimmäinen sijoitusasunto hommattua aikaisempien hallien lisäksi ja vasta ensimmäinen kuukausi menossa. Valmis vuokralainen hoiti ainakin ensimmäisen kuukauden hyvin ja kaippa myös jatkon kun kuitenkin vuodesta 2012 asunut asunnossa.

  VastaaPoista
 3. Oi kuinka tuttua!
  Itse olen vasta herännyt näihin raha-asioihin ja säästämiseen ja tekisi mieli laittaa kaikki rahat laskun jälkeen säästöön!
  Luulen vissiin että elämiseen en tarvitse yhtään :D no täytyy yrittää pitää järki päässä!

  VastaaPoista