maanantai 5. elokuuta 2019

Kesäloma

Kolmen viikon kesäloma alkoi tänään ja se alkoi aamun paastoverikokeilla. Ajanvarauksella se onnistui näppärästi kun pääsi heti näytteenottoon ja olin kotona jo klo 8 jolloin aika oli varattuna. Nopeeta toimintaa. Sairaala on toki vain noin puolen kilometrin päässä. Perusverenkuvan lisäksi otettiin kilpirauhasarvot ja kolesterolit. Täytyy iltapäivällä vilkaista miltä näyttää. Huomenna on sitten aika aamusta työterveyslääkärille ja sen jälkeen lohjenneen hampaan paikkaukseen. Lääkärille sain ajan työterveydenhoitajakäynnin myötä kun kävin kertomassa voinnista joka ei ole ihan kohdallaan. Päätä särkee päivittäin, nenä on tukossa, jalkoja ja käsiä jäytää oudosti, jalat on turvoksissa, lapaluiden väliin sattuu, sormet ja nivelet jäykät aamuisin ja kova väsymys iltapäivällä, aina joutuu nukkumaan 1-2 h päivässä. Töistä en oireiden takia ole joutunut olemaan poissa ja jaksan hyvin töissä. Täytyy nyt seurata vointia lomalla jatkuuko oireet samanlaisina.

Kesälomaa on noin viikko yhtäaikaa lasten kanssa ennenkuin heillä alkaa koulu. Joten tehdään tällä viikolla pikareissu päivä Tukholmassa risteilylle ja siitä jäädään yhdeksi yöksi Helsinkiin. Helsingissä käydään tiiviissä tahdissa Suomen linna, Linnanmäki, Luonnontieteellinen museo ja Heureka. Hintaa tälle reissulle tulee noin 1000€. Laivamatka 500€ ruokineen, Helsingin kohteet tekee noin 250€ itse pystyn käyttämään työpaikan E-passia ainakin Heurekassa. Hotelliyö 130€. Taitaa se mennä yli 1000€ kun siihen laskee ostokset Tukholmasta, laivalta ja Helsingistä. Yritän ottaa kuitit talteen ja katsoa lopullisen hinnan reissulle. Jaettiin miehen kanssa kulut niin että minä maksoin risteilyn ruokineen ja mies maksaa yöpymisen Helsingissä, pääsymaksut kohteisiin ja välipalat/ruoat. Loppuloman suunnitelmat on käydä keräämässä lisää vadelmia, niitä saatiin viikonloppuna kerättyyn äidin kanssa noin 3 litraa. Mustikat ostin valmiina 5kg, samoin mansikat 25kg. Vattuja jos vielä saman 3 litraa saisi tai mielellään enemmän. Pakastin tosin on jo aika täynnä. Myös tatti ja kanttarellimetsässä käyn lomalla. Aikomus on taas kerran myös vähentää syömistä ja lisätä liikuntaa. Kolmen viikon aikana haluan saada painon alle 70kg eli -2kg pois. Jatkossa vielä -10kg pitkällä tähtäimellä jos vaan millään saisin sitoutettua itseni tähän tavoitteeseen.

Säästäminen, sijoittaminen ja talouden seuraaminen on ollut jotenkin hankalaa viime kuukausina. En oikein saa kiinni, enkä jaksa seurata. Ihana olisi tarkastella kuluja niin tarkasti kuin monet bloggarit tekee mutta innolla saatan aloittaa mutta innostus ei pitkälle riitä. Siksi minulle on sopinut tuo valmis budjetti jossa on pakolliset menot ja käyttöraha voi mennä vapaasti mihin tarvisee. Ostin myös kirjan kakeibo säästämisen taito johon voi laittaa ylös kuukausien tulot ja menot. Siitä olisi helppo seurata omia lukuja ja kirjata niitä myös tänne. Mutta en ole sitä vielä aloittanut. Piti aloittaa kirjan täyttäminen heinäkuussa sitten elokuussa, no en ole aloittanut, joten aloitan sen syyskuussa. Myös säästölumipallo on saanut säätöä niin paljon ettei se pidä enää paikkaansa. Yritän silti pitää siitä vielä hetken kiinni ja aloitan sen tarvittaessa alusta.

Isomman asuntolainan Euribor 12kk korontarkastus oli 4.8.2019 ja uskokaa tai älkää meidän korkoprosentti on tällä hetkellä 0% eli ei mene yhtään euroa eikä senttiä korkoa. Ja tällä mennään vuosi eteenpäin. Upeeta!

1 kommentti: