perjantai 14. helmikuuta 2014

Säästökatsaus

Palkkapäivä! Palkkaa tuli vaivaiset 1350 euroa, mutta tilanteen korjaa loppukuusta tulevat lisät 300 euroa. Lisäksi Kelalta saan osittaisen tuen 80 euroa ja tietysti lapsilisät 360 euroa.
Näin ollen hyvin pärjätään ja hyvin jää vielä säästöön.

Rahaa on mennyt nyt alkuvuodesta muutama satanen lasten vaatteisiin. Mitään ns. ylimääräistä ei ole tullut ostettua. Käteistä sain kaksi tuhatta euroa myymällä moottoripyöräni, jolla en tässä elämäntilanteessa ehdi edes ajaa. Ostan uudestaan, kun pystyy ajamaan enemmän kuin kaksi kertaa kesässä.

Helmikuun tilanne: (huomioitu loppukuusta tulevat rahat)

S-pankki: 1570 euroa
Säästötili: 2240 euroa
Osakkeet: 700 euroa
Rahasto:480 euroa

Kuten nähdään summa on jo kymppiä vaille 5000 euroa!!!! Ja tavoitteeni oli saada 6000euroa säästöön joulukuuhun 2014 mennessä. Tämä näyttää jo liian hyvältä ollakseen totta.

Kuukauden laskuista Net anttilan maksoin kokonaan pois. Ja kerhomaksua 80 euroa ei tule enää ensi kuussa. Ensi kuussa jää 120 euroa enemmän rahaa käyttöön siis säästöön. ;) Ruoka/talousrahaa jäi 100 euroa ylimääräistä viimekuulta, joten voimme todeta, että ostokset Lidlistä kannattaa ja osittain tähän vaikuttaa, kun ei tarvitse enää ostaa vaippoja nuorimmalle lapselle. Olen myös suunnitellut ruokalistaa pariksi viikkoa eteenpäin ja ollaan ostettu niihin tarvittavat ruoka-aineet kerralla niin ei tule heräteostoksia ostettuun. Ruoka/talousrahastoon laitamme 500 euroa aina palkkapäivänä.

Osakekaupoista kirjoitin aikaisemmin, että odotan sopivaa hetkeä ostaa seuraavaa erää. En tiedä mistä olin lukevinani siitä että saisi edullisemmin ostettua osingonjaon jälkeen? En löydä kirjaa, mistä sen luin eli minun on todettava, että olen tässä asiassa vielä hakoteillä. Sen tiedän varmasti että yksi hyvä aika ostaa on ennemmin syksyllä kuin keväällä. "Pörssi raamatussa" oli aiheesta että ostaessa lokakuussa ja myymällä huhtikuussa on paremmat mahdollisuudet saada tuottoa sijoituksille. Riippuen tietysti mitä ostaa.

Jaahas, tässä oli jorinat tältä kerralta...

Hyvää Ystävänpäivää!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti