keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Asuntosijoittamisen ensimmäinen siirto

Nyt menee lujaa, mutta menköön. Ollaan seurailtu ja käyty katsomassa useita yksiöitä. Joko asuntoon on tulossa liian isoja remontteja tai asuntotarjousta ei hyväksytä tai asunto on liian pieni ym. Mutta kaikki ne näytöt ja keskustelut kiinteistönvälittäjän kanssa on antanut kullan arvoisia vinkkejä. Pikku hiljaa tässä opiskellaan. Nyt on asiat sillä mallilla, että tällä viikolla tehdään kaupat asunnosta ja ensimmäinen näyttö vuokralaiselle on viikonloppuna. Aloitamme tutustumisen asuntosijoittamiseen pienemmän kaupungin yksiöstä jossa asunnon hinta on neljä!!! kertaa vähemmän ja vuokran määrä on melkein sama kuin isommassa kaupungissa. Hienoa!

Tämä osto kuitenkin merkitsee sitä, että säästösuunnitelma ei pidä. Käsirahaan minulta meni 1500€ eli sanotaanko vaikka näin, että se on tulevaisuuden säästössä ja kannattava sijoitus. Vai onko, En tiedä? Se vain puuttuu nyt tililtä eikä siellä ole kuin onnetonta 350€ jäljellä. Ostin myös lisää osakkeita viime kuussa. Elektrobittiä satasella. Silti yritän päästä 10 000€ tavoitteeseen, vaikka olenkin miinuksella. Nyt pitää vain ottaa varasuunnitelmat käyttöön.

Tämän hetken tilanne on:
Säästötili 50€
S-pankki 350€
Rahasto 780€
Osakkeet 1700€
52 viikon säästö 505€

Yhteensä 3385€

Tässä kuussa tulee onneksi lomarahat (n.tonni) ja ensi kuussa ei tule lasten hoitomaksuja "porkkana" kuukausien takia, eli kun lapset eivät ole hoidossa heinä- ja elokuussa niin ei tarvitse maksaa hoitomaksuja. Jää 350 euroa/kk enemmän rahaa säästöön. Visa on pysynyt nollilla ja on aika huikeeta katsoa, kun sinne ei ole tullut lisää. :) Pitää vain tsempata nyt enemmän että tavoite täyttyy! Se on hienoa kun ei ikinä aikaisemmin ollut mitään tavoitetta niin koko 10 000€ on tuntunut kaukaiselta haaveelta. Niin ne haaveet toteutuu kun niihin tähtää!

Kaunista kesää kaikille sateesta huolimatta!

2 kommenttia:

  1. Jee! Kiva kun kirjoitit pitkästä aikaa! Onnittelut Visa-tilanteesta. Ja toi asuntosijottaminen kuulostaa kyllä niin kutkuttavalta... Ja mikä diili, jos vuokrahinnan ja ostohinnan suhde on noin hyvä!

    VastaaPoista
  2. :) se on aika kutkuttavaa. Mukava pieni jännitys oli tänään ilmassa kun kävin kauppakirjat allekirjoittamassa. Tästä se alkaa.. asuntosijoittaminen. Uusia mielenkiintoisia kohteita samalla etsien.

    VastaaPoista