maanantai 21. heinäkuuta 2014

Uudet salkut

Avasin tänään tilit Nordnettiin ja Seligsoniin. Nordnetin superrahasto vetää puoleensa, joten aloitan rahastosäästämisen sinne. Seligsonin kautta taas ajattelin sijoittaa rahaa passiiviseen Global Top 25 Pharmaceuticals rahastoon. Haluan ostaa myös muiden maiden osakkeita mm.Apple, Amgen jne. Minun on vielä tutustuttava muista maista ostettavien osakkeiden kustannuksiin ja verotukseen. Niistä minulla on tietoa vain hyvin pintapuolisesti. 

Minulla on ollut salkku tähän asti vain omassa pankissani, mutta kun pääsen tutustumaan paremmin Nordnettiin ja Seligsoniin voi olla että siirrän sijoitukseni pois omasta pankistani. Ja juuri siksi, kun oman pankin kustannukset ovat isommat. 

Seligson & Co valitsin myös sen takia, että ajattelin tulevaisuudessa avata tilit myös lapsille rahastosäästämistä varten. Lapset ovat vielä niin pieniä, että jos nyt aloitamme säästämään lapsille myös rahastoon, olisi lapsilla turvatumpi tulevaisuus. On tietysti myös opetettava rahan käyttöä, ettei ne pitkällä tähtäimellä säästetyt rahat häviä kuin tuhkatuuleen, sitten kun ne saadaan käyttöön. Toivon, että pystyn antamaan lapsille järkevän mallin rahankäyttöön.

Minusta on tärkeää opettaa lapset käyttämään rahaa järkevästi, että he pärjäävät elämässään ja voivat olla onnellisia murehtimatta raha asioita.


Näillä eväillä,
Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille, minä jatkan lomailemista ja ajattelen ahkerasti miltä tuntuu, kun on taloudellisesti riippumaton. Kohti unelmia, kohti korkeuksia! 

Eevis Buffett


2 kommenttia:

 1. Luin ensin että uudet farkut ;)
  Itsellä ei ole Seligsonissa tiliä, Nordnetin puolelta olen noita lääketeollisuuteen sijoittavia rahastoja paria ostanut ja tietenkin sitä uutta superrahastoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei sentään farkkuja.. :) Olen ymmärtänyt, että indeksirahastoihin kannattaisi sijoittaa, joten superrahasto on juuri sopiva tarkoitukseeni ja vielä kuluton. Voiko olla hienompaa?! :D

   Poista